Keresés

Nyomtatás

Szöveg:

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, a múlt század közepe táján gyártott, német készülék. Rézszerkezet, függesztett billegőkerekes időzítéssel. Az Art Deco stílusú, szélektől befelé világosodó színezésű, elöl magas-, felül selyemfényű fadoboz. rézcsíkkal díszített. A Westminster dallam negyedét, felét, háromnegyedét üti negyed-, fél-, ill. háromnegyedkor. Órakor a teljes dallam, majd a megfelelő számú háromhangú gongütés hangzik. A hangadás egy hátra kivezetett kis kar elfordításával szüneteltethető. Az előlap réz márkafelirata Hermle. Az óraszerkezet hátsó szerelőlapjába jobbra lenn a 68 szám alatt a Franz Hermle und Sohn óragyár stilizált órás FHS GERMANY emblémája, lejjebb a 340-020 típusszám van beütve (gravírozva). A ma is működő gyárat 1922-ben alapították Gosheimben. Az eredeti, háromnyelvű, kétoldalas használati utasítás másolata és a magyar fordítás is mellékelve. A hátsó ajtón a belülről felszerelt tartóban kapott helyet az eredeti felhúzókulcs. Egy felhúzással egy hetes működés. Befoglaló méretek: szélesség 50cm, magasság 19,5cm, mélység 14cm. Tömeg: 2,3kg. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.

Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.

Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! Az ár plusz 1500 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.
24 500 Ft
0612521881
Antik „Hermle” zenélő kandallóóraAntik „Hermle” zenélő kandallóóraAntik „Hermle” zenélő kandallóóraAntik „Hermle” zenélő kandallóóra